sâmbătă, 7 iunie 2008

SĂRBĂTOAREA ANINOASEI 2008
















Joi, 5 iunie 2008, în sfânta zi de Înălţare a Domnului Nostru IIsus Hristos, la Aninoasa, în judeţul Dâmboviţa, a fost din nou mare sărbătoare. Ziua Comunei, propusă de mine şi hotărâtă de Consiliul Local în urmă cu mai mulţi ani, a fost marcată şi în 2008 cum se cuvine. La ora 10,oo, în curtea Căminului Clultural Aninoasa s-a derulat o Întâlnire cu copilăria. Veniţi de la şcolile şi grădiniţele din Aninoasa, Viforâta şi Săteni, copiii s-au simţit foarte bine la o discotecă a celor mici, iar apoi la spectacolul " Puterea Prieteniei" ( spectacol ce a obţinut premiul III şi Premiul pentru regie la Festivalul "Flori de mai" de la Mediaş), prezentat de Teatrul "Junior" din Târgovişte.
La ora 16,45 , cu fanfara în frunte s-a plecat de la Primăria Aninoasa către Monumentul Eroilor, acolo unde a avut loc o slujbă de pomenire şi au rostit scurte alocuţiuni gen. (r) Constantin Tănase, preşedintele Asociaţiei "Cultul Eroilor" Dâmboviţa şi subsemnatul. Au fost, apoi, depuse coroane de flori.
De la ora 18,oo, pe scena din curtea Căminului Cultural s-a derulat cea de-a XIII- a ediţie a Festivalului Folcloric "În sat la Aninoasa". Prezentaţi de poetul Victor Mihalache au evoluat ( în ordinea intrării în scenă): Orchesta Maeştrilor, condusă de Marian Mateescu, Vanesa Toma, Cristina Ilie, Denisa Grecu, Camelia Conovici, Mitică Tavă, Fraţii Mateescu, Simona Dinescu, Ansamblul "Vestitorii Aninoasei", Elisabeta Turcu, Nelu Bălăţoiu, Liza Ipati şi Alice. Au fost patru ore de bucurie şi de încântare artistică.

Niciun comentariu: