miercuri, 19 martie 2008

O scrisoare din Starchiojd, judeţul Prahova




Zilele trecute am primit pe adresa primăriei următoarea scrisoare:

„Localitate situată la adăpostul Coloanei vertebrale carpatine şi al pădurilor întinse cu numele Starchiojd, comună de moşneni încă din cele mai vechi timpuri a păstrat cu muilt interes patrimoniul cultural şi tradiţiile locale specifice zonei.

Astfel, în comuna noastră, portul şi tradiţia locală se păstrează cu sfinţenie, pentru că avem oameni cărora le place cântecul, jocul şi voia-bună.

Pe raza comunei avem un potenţial cultural-artistic dezvoltat, format din : grup folcloric, teatru, trei formaţii de dansuri care au dus faima localităţii pe judeţ şi cu care anul trecut am participat la „Tezaur Folcloric – Moştenitorii” ( emisiune coordonată cu multă dragoste de Marioara Murărescu).

Dorim ca la acţiunile pe care le realizaţi pe raza comunei dumneavoastră, Aninoasa, să ajungă şi numele localităţii noastre. Ne-ar face deosebită plăcere să ne chemaţi şi pe noi la frumoasele acţiuni pe care le realizaţi, fiind chiar dumneavoastră, primarul Constantin Maricescu, în frunte, ceea ce rar întâlnim în ţară.

Şi pentru că la noi, la Starchiojd, căminul cultural şi biblioteca sunt puncte de atracţie în viaţa localităţii, un suport tradiţional pentru populaţia vârstnică, spaţiu de recreere pentru copiii şi tinerii acestei comune, altfel spus „O oază de spiritualitate”, cu multă plăcere dorim să participăm şi noi şi să fim cunoscuţi pe plaiurile dâmboviţene, respectiv în comuna Aninoasa, pe care cu onoare o conduceţi. Şi noi serbăm Ziua Comunei în fiecare an, fiind atestată în anul 1418.

Aşteptăm părerile dumneavoastră.

Cu deosebită stimă,

Maria Gârbea,

bibliotecar şi directorul Căminului Cultural

Starchiojd, jud. Prahova”

Cum să nu mă bucure o asemenea scrisoare? Faptul că numele Aninoasei străbate ţara în lung şi în lat şi că este un nume respectat şi apreciat şi în străinătate îmi demonstrează că nu am greşit atunci când am încurajat şi promovat evenimentul cultural- artistic- sportiv şi de divertisment. Un cald salut prietenilor din Starchiojd şi promisiunea că ne vom întâlni curând în Aninoasa!

Niciun comentariu: