joi, 28 mai 2009




















„Sărbătoarea Aninoasei” – o oază de normalitate într-o lume agitată şi confuză

* Ionuţ Dolănescu a cântat în premieră o melodie dedicată memoriei tatălui său
* Liderii PSD şi PDL s-au întâlnit pe scena de la Palatul Culturii din Aninoasa
* Ploaia nu i-a alungat pe spectatori de la show-ul care a durat aproape cinci ore


Ca în fiecare an, în Sfânta Zi de Înălţare a Domnului Nostru Iisus Hristos, comuna dâmboviţeană Aninoasa şi-a marcat sărbătoarea.
Demarat dis-de-dimineaţă cu întâlnirea cu cei mici „Flori şi zâmbet de copil”, complexul de manifestări dedicat Sărbătorii Aninoasei a avut densitate şi substanţă. Spectacolul „Vreau să fiu Harry Potter”, interpretat de actorii Teatrului „Junior” din Târgovişte şi animaţia muzicală realizată de Victor Mihalache, directorul acestui aşezământ de cultură au adus buna-dispoziţie.
După – amiază a fost dezvelit noul monument al eroilor înălţat în curtea bisericii din Viforâta, iar coroane de flori au fost depuse şi la Săteni şi în Viforâta de către oficialii comunei.
Parada pe traseul: Primărie – Monumentul Eroilor din Aninoasa – Palatul Culturii a fost spectaculoasă ( cu fanfară, invitaţi bulgari, turci, tătari şi români în frumoase costume populare) şi i-a scos la porţi pe aninoşeni. Momentele realizate la Monumentul Eroilor din Aninoasa au fost încărcate de emoţie.
Apoi au avut loc vernisajul expoziţiei de ex-libris dedicată lui Puşkin de Stefanka Krasteva, cercetător la Biblioteca Naţională din Sofia şi membră a Academiei Bulgare şi lansarea volumului de versuri „Urma Curcubeului”, al poetului Victor Mihalache.
Cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Folcloric „În sat la Aninoasa” ( manifestare iniţiată de Constantin Maricescu, primarul comunei) s-a bucurat de prezenţa foarte multor artişti de renume: Ionuţ Dolănescu, Maria Butaciu, Elisabeta Turcu, Maria Ghinea, Camelia Conovici, Mitică Tavă, Ileana Pavelescu, Ansablurile turc şi tătar din Cobadin (judeţul Constanţa), Grupul „Romantika” din Elin-Pelin (Bulgaria), ansamblul „Vestitorii Aninoasei”, Şcoala Micilor Vedete şi Clubul Victorioşilor, Orchestra Populară „Chindia”, Margarita Kovalenko ( artist complex din Bulgaria) şi Mirabela Drăguş. Ploaia ce şi-a făcut simţită prezenţa în câteva rânduri nu a alungat numeroşii spectatori prezenţi la eveniment.
De remarcat mai este faptul că au onorat cu prezenţa manifestarea mai mulţi lideri PSD şi PDL, precum şi candidatele pentru euro-parlamentare Rovana Plumb (PSD) şi Oana Antonescu (PDL). S-au întâlnit pe scena din faţa Palatului Culturii din Aninoasa actualul (Florin Popescu) şi fostul (Gheorghe Ana) preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Iancu Caracota ( prefectul judeţului), senatori şi deputaţi de Dâmboviţa, precum şi multe alte personalităţi. Trecând peste micile „înţepături”, atmosfera a fost una de normalitae şi a fost pe placul celor prezenţi.
Normale au devenit şi : prezenţa în număr mare a cetăţenilor comunei la slujba de comemorare de la Monumentul Eroilor, participarea excepţională la spectacole, mulţimea de flori şi de aplauze.
În recitalul său, îndrăgitul solist Ionuţ Dolănescu a introdus în premieră şi un cântec dedicat tatălui său, cântec pe care l-a interpretat a caplella. Ionuţ a readus în memoria spectatorilor ediţia de Sărbătoare a Aninoasei în care familia reunită (Maria Ciobanu, Ion şi Ionuţ Dolănescu) a evoluat spre imensa bucurie a publicului.
Domnul Constantin Maricescu, primarul de Aninoasa, s-a întrecut pe sine, oferind o zi de neuitat participanţilor, răsplătind cu diplome şi trofee eforturile artistice sau simpla prezenţă a unor personalităţi şi fiind un manager desăvârşit şi o gazdă perfectă.
Complexul de manifestări „Sărbătoarea Aninoasei” a fost organizat de Consiliul Local şi Primăria Aninoasa, cu sprijinul postului de radio „Antena Satelor”, realizator artistic fiind Victor Mihalache, iar iniţiator: Constantin Maricescu.

Niciun comentariu: